Pihasuunnittelu luo kodillesi lisärvoa.
Jokainen piha, asiakas ja pihasuunnitelma on ainutlaatuinen. Räätälöidyt pihasuunnittelupakettini on tehty erilaisille pihoille, erilaisiin pihasuunnittelutarpeisiin.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Olitpa sitten uuden pihan rakentaja tai vanhan jo elämää nähneen pihan päivittäjä, avaimetkäteen-pihaprojektin teettäjä tai kaiken itse pienellä budjetilla toteuttava löydät toivottavasti alta itsellesi ja kukkarollesi sopivan vaihtoehdon. Pulmatilanteissa autan sinua mielelläni parhaan paketin valinnassa. 

HUOM. 80% piharakentamisen kustannuksista määritellään jo suunnitteluvaiheessa.

Kiven ja Kasvin Pihasuunnittelupaketit

STARTTI Pihakonsultointikäynti ilman paperille piirrettyä suunnitelmaa  175 € - 275 €

Sopii pihan akuuttien ongelmien ratkaisuun kaikille. Pihasuunnittelun pakollinen ensiaskel. Sopii erityisesti sinulle, joka kaipaat pihallesi muutosta, mutta et vielä tiedä mitä haluat ja tarvitset. Uudisrakentajille ennen tai jälkeen talon rakentamista, olemassa olevan pihan päivittämiseen elämäntilanteen muuttuessa, omistajan tai pihan vanhuus ja heikentynyt kunto, pienet lapset, uudet omistajat, kiinteistön myyntitilanteessa, taloyhtiöille pihatalkoiden yhteydessä ja ennen pihasuunnittelun tilaamista. Saatavilla silloin kun sinulle sopii, myös iltaisin tai viikonloppuna. Käynnin kesto tarpeen mukaan 1-3 tuntia. Lue lisää pihakonsultoinnista.

 

SNADI  Pihasuunnittelukäynti + pihaidealuonnos 420 - 660 €

Paikan päällä tapahtuvaa live-pihasuunnittelua uudiskohteisiin ja pikaisiin pihankunnostustarpeisiin. Sopii tilanteisiin, joissa budjettisi on pieni tai tarvitset pihasuunnittelua pikaisella aikataululla ja  toteutat pihan pääosin itse. Ajan käynnille saat yleensä samalle tai seuraavalle viikolle. Hintaan sisältyy 1 tonttikäynti, tontin, tarpeidesi ja toiveidesi kartoitus + asemapiirroksen tmv. pohjalle piirretty käsivarainen luonnospiirros, materiaali ja kasvillisuus vinkkejä, ideoita, linkkejä ja työohjeita. Piirros toimitetaan sinulle käynnin jälkeen postissa. Saatavilla silloin kun sinulle sopii, myös iltaisin tai viikonloppuna. Käynnin kesto tarpeen mukaan 1-3 tuntia. HUOM. Ei ole urakka-asiakirja, eikä sen perusteella voi pyytää tarjouksia urakoitsijalta.

 

MAXI 2/2 Yleissuunnitelma + pihan hoito-ohje 1170 € - 2700 €
Taatusti toimiva työkalu omatoimiseen pihan rakentamiseen ja hoitoon uudispihoilla, kunnostuskohteissa ja pienissä taloyhtiöissä.  Yleissuunnitelman sekä tarkkojen määrä-, materiaali- ja kasvillisuusluettelojen avulla pihan kokonaisuus ja kustannukset pysyvät hallinnassa  ja työn jaksottaminen useammalle vuodelle onnistuu helposti. Hintaan sisältyy 2 tonttikäyntiä, aloituspalaveri ja luonnoksen esittelykäynti sekä luonnokseen kommenttien mukaan tehtävät muutokset  kunnes olette siihen 100% tyytyväisiä. Pakettiin sisältyvien räätälöityjen hoito-ohjeiden avulla pihasi saa hyvän startin kasvuun ja vain paranee vanhetessaan.  Ei toimi urakka-asiakirjana. Voidaan ostaa kahdessa osassa.

MAXI 1/2 LUONNOS Konepiirretty luonnospiirros 740 € - 1230 €
Edullisempi vaihtoehto sinulle, joka haluat valita materiaalit ja kasvillisuuden pääosin itse, mutta kaipaat vinkkejä pihasi toimintojen sijoitteluun, tilanjakoon ja rakenteiden tai kasvillisuuden  suunnitteluun. Hintaan sisältyy kaksi tonttikäyntiä, aloituspalaveri ja luonnoksen esittelykäynti. Luonnosta voidaan rakentamisen edetessä täydentää yleis- tai  toteutussuunnitelmaksi tarpeen mukaan. Sopii uudisrakentajille rakennusprojektin alkuvaiheessa, Suunnittelijan kustannusarvioon yhdistettynä luonnos on hyvä kombo piharemontin avuksi tee-se-itse- pihanrakentajille. Ei toimi urakka-asiakirjana.

 

PRO Toteutussuunnitelma + urakka-asiakirjat: kasvi-, materiaali- ja  määräluettelo ja työselostus 1770 € - 3870 €

Pihasuunnitelma ammattikäyttöön sisältää urakka-asiakirjat, joiden avulla voit  teettää pihasi viherrakentajalla. Sopii Avaimet-käteen pihaprojekteihin ja taloyhtiöille. Toteutussuunnitelma ja sitä täydentävät urakka-asiakirjat ovat tarpeen kun haluat teettää pihasi urakoitsijalla. PRO-tason suunnitelma on saatavilla myös vain osalle pihasta esim. kiveys, muurit, portaat, aidat, istutusalueet… Vertailukelpoisten tarjouksien saamiseksi pakettiin sisältyy valmis tarjouspyyntökirje.

Pihan tyylin, toiveet ja tarpeesi määrittelet sinä (mä autan) ja lopusta huolehdin minä. Paras piha syntyy aina yhteistyössä asiakkaan, suunnittelijan, urakoitsijoiden ja materiaalitoimittajien kanssa.

Kiven ja Kasvin pihaideakuvasto löytyy Pinterestistä.

 

Yli tuhat-idea- ja inspiraatiokuvaa pihasi suunnittelun ja rakentamisen avuksi

Jos Pinterest on sinulle uusi tuttavuus, lue lisää Pihablogista.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Pihasuunnittelun aikataulu

Pihasuunnitteluun, kuten mihin tahansa luovaan suunnittelutyöhön on suositeltava varata riittävästi aikaa. Omakotipihan suunnitteluun kuluu aikaa noin neljästä kuuteen viikkoa  ensimmäisestä pihakäynnistä.

Kiireisimpänä kevätsesonkina toimitusajat voivat olla huomattavasti pidempiä.

Talvi on hyvää kiireetöntä aikaa pihaprojektien suunnitteluun.

Pihasuunnittelun kustannukset

 

Tiesitkö, että pihasuunnittelukustannukset ovat vain noin 5-10 % piharakentamisen kustannuksista?

Pihasuunnittelun kustannuksiin vaikuttavat  suunnittelutyön laajuus ja aikataulu, suunnittelijan koulutus ja kokemus, tontin vaativuus (mm. korkeuserot) ja koko, lähtötietojen tarkkuus, suunnittelutyöhön ja tarpeellisten tietojen hankintaan kuluva työaika, matkakustannukset, kopiokulut, 24 % arvonlisävero, yrittäjän lakisääteiset ja vapaaehtoiset työeläke-, vakuutus- ym. maksut,  sekä toimiston yleiskulut. Nämä kaikki olen huomioinut pihasuunnittelupakettien hinnoittelussa, niiden kustannukset  riippuvat valitusta suunnitelmatasosta ja pihasi koosta. Lisäksi veloitetaan ainoastaan mahdollisista lisäpalveluista ja  matkakulut.  Turkulaisista tykkään niin paljon, että matkakulut sisältyvät hintoihin.

Tuntihinnoittelu räätälöidyt suunnittelu ja työmaapalvelut:

Yksityishenkilöille  50 € tunti  sis. 24 % alv.

Yrityksille ja taloyhtiöille 50 € + 24 % alv. yhteensä 62 € tunnilta

 

Valitsemalla valmiin paketin tai pyytämällä tarjouksen työn kokonaishinnasta vältyt hintayllätyksiltä.