Pinterest pihaideakuvasto

Pinterest on maailman suurin, kaunein ja kätevin pihaideakuvasto

posted in: Pihasuunnittelu, Pihavinkit

Kaipaatko uusia ideoita pihallesi?

Meitä ihmisiä on kahdenlaisia. Toisia puhuttelevat inspiroivat valokuvat, toiset taas tarvitsevat mielikuvien lisäksi vain insinöörimäisiä faktoja ja teknisiä rakennepiirroksia. Kumpaan ryhmään sinä kuulut? Useimpien  on helpointa kommentoida olemassa olevaa valokuvaa tyyliin: juuri tuollaisen minä haluan tai en missään nimessä tahdo  pihalleni tuollaista. Pinterest on kuin luotu tähän tarpeeseen. Se on visuaalinen kirjanmerkkityökalu, jolla on helppo ottaa nettilöydöt talteen.

Pinterest on maailman suurin  ja näppärin visuaaalinen ideakuvasto pihasuunnittelijalle, joka pyrkii luomaan jokaiselle asiakkaalleen omanoloisen ja -tyylisen pihan. Monipuolisuudellaan ja helppokäyttöisyydellään Pinterest hakkaa puutarhalehdet ja -sivustot mennen tullen.

Miksi käytän Pinterestiä suunnittelijana?

Hyvin usein maisemasuunnittelijalta kysytään referenssikuvia ja tyylinäytteitä. Se on yleisin tapa tehdä itseään ja osaamistaan tunnetuksi. Luoda ostavalle asiakkaalle mielikuvia tulevasta pihasta aiemmin toteutettujen pihojen avulla. Toimii, jos työvuosia ja erityylisiä toteutettuja kohteita on riittävästi olemassa. Valikoima on alkuvuosina väkisinkin rajallinen ja suunnittelijan tai hänen aiempien asiakkaidensa oma tyyli tulee yleensä selkeästi esiin. Tyyli ei välttämättä täydellisesti miellytä sinua, mutta et osaa pyytää muita vaihtoehtoja. Iso osa mahdollisuuksista jää pahimmassa tapauksessa käyttämättä, koska et osaa kysyä niitä. Tehdään niinkuin on ennenkin tehty.

Toinen tapa on etsiä valmiista maailmanlaajuisesta kuvapankista itseä miellyttäviä inspiraatiokuvia ja käyttää niitä apuna pihasi tyylin tai silmääsi miellyttävien pihaideoiden löytämisessä. Ammattisuunnittelijana osaan kaivaa olennaisen esiin lyhyestä sanallisesta luonnehdinnasta tai muutamasta valitsemastasi ideakuvasta.

Kerron sinulle  sopiiko idea toteutettavaksi juuri sinun pihallasi ja muokkaan siitä teknisesti ja visuaalisesti pihallesi parhaan mahdollisen version. Säilytetään tyyli, tarkistetaan tekninen toteutuskelpoisuus ja kustannukset. Suunnitelman mukaan teetettynä moni piharakenne ei tule yhtään sen kalliimmaksi kuin kaupan valmisvalikoimista löydetty ei ihan silmää miellyttävä ratkaisu.

 

Pihasuunnittelun luonnosvaiheessa tekemälläni esittelykäynnillä tarkistamme yhdessä, että suunnittelu etenee oikeaan suuntaan ja puhumme samaa kieltä. Tässä vaiheessa  muokkaan suunnitelmaa,  kunnes olet siihen 100% tyytyväinen. Säästymme hukkaan heitetyiltä työtunneilta.

perinnepiha

Kuvakaappaus Perinnepiha-taulusta. Helppohoitoiset perinnekasvit ja käytännönläheinen tyyli sopivat yhtälailla puutaloon kaupungissa kuin maaseudulle ja vapaa-ajanasunnoillekin.

Miten Pinterest toimii?

Alkuun pääset luomalla itsellesi oman tilin  tai kirjautumalla sisään Facebook-tililläsi osoitteessa https://fi.pinterest.com/login/

Vain siten näet kaiken sisällön.Omaa Pinterest-tiliä varten tarvitset sähköpostiosoitteen, käyttäjänimen ja salasanan.

Pieni varoitus lienee tässä kohtaa paikallaan. Alku voi olla visuaaliselle ihmiselle tosi koukuttavaa ja aikaa hupsahtaa helposti tunti jos toinenkin. Toisaalta, mitä muutakaan nyt marraskuun pimeinä iltoina tekisit, kuin fiilistelisit ihania ideakuvia lämpimissä sisätiloissa?

Mitä Pin-lisäykset ovat?

Pin-lisäys on visuaalinen kirjanmerkki. Jokainen Pinterestiin tehty Pin-lisäys sisältää linkin alkuperäiseen sivustoon, jotta voit halutessasi siirtyä sinne esimerkiksi kun haluat etsiä valmistusohjeita tai tietoja myyjästä. Voit  lisätä Pinterestiin myös itse ottamiasi kuvia, joilloin kuvalähteenä lukee teksti käyttäjän lataama. Voit kommentoida Pin- lisäyksiäsi ja lähettää niitä sähköpostilla ystävillesi tai pihasuunnittelijallesi.

Pinterestin tekijänoikeuksista

Pinterestiin pätevät samat tekijänoikeus säännökset kuin nettikuviin yleensäkin. Suurin osa netissä kuvia julkaisevista tahoista sallii kuviensa pinnaamisen, mutta yksinkertaisinta se on Pinterestin sisällä valmiiksi olevien kuvien kanssa.

Tallenna kuvia myöhempää käyttöä varten

Voit ottaa nettilöydöt helposti talteen, kun lisäät Pinterest-painikkeen useimmiten käyttämääsi selaimeen. Voit myös selailla muiden Pinterest-käyttäjien löytöjä. Jos näet kiinnostavan Pin-lisäyksen, tallenna se itsellesi. Pin-lisäykset pysyvät tallessa tauluissa. Niistä löydät ne helposti tarvittaessa. Sinä päätät, mitä tauluissa on: ota kauneimmat kukat talteen Kukkia-tauluun, suunnittele pihaa Oma pihani-taulussa jne.

Jos haluat pitää suunnitelmasi- tai pihaunelmasi omana tietonasi, tee taulusta salainen. Voit julkaista taulun myöhemmin tai jakaa sen vain valitsemisesi henkilöiden kanssa.

Hanki Pinterest-sovellus ja Pinterest-painike selaimeen

  1. Hanki Pinterest-sovellus mobiililaitteeseen  ( iOS / Android), niin Pinterest kulkee kätevästi mukanasi.
  2. Lisää Pinterest-painike selaimeesi, niin voit tehdä lisäyksiä netistä.

 

Pinterestin käyttö on oikeasti sekä helppoa että inspiroivaa.

Itselleni se oli ensimmäinen käyttöön ottamani somekanava. Aloitin nimittäin tietokoneen käytön ja internetin ihmeelliseen maailmaan tutustumisen vasta  pakon sanelemana vuonna 2010 alanvaihdon yhteydessä.

Lisää suomenkielisiä ohjeita löydät täältä: https://help.pinterest.com/fi/guide/all-about-pinterest

Kiven ja Kasvin pihaideakuvasto löytyy Pinterestistä.

Kivi ja Kasvi Pinterestissä-Yli tuhat-idea- ja inspiraatiokuvaa pihasi suunnittelun ja rakentamisen avuksi

Oman yritykseni Pinterest-sivustolleni olen koonnut  pihakuvia valmiiksi usean eri teeman ja tyylin alle valmiiksi tauluiksi. Niitä selaamalla pääset hyvin alkuun unelmapihasi tyylin ja mahdollisuuksien kartoittamisessa. Onko toiveissasi Perinteinen vai sittenkin Moderni piha, Metsä-, Sammal-, Itämainen-, Ruukku- tai Hyötypuutarha. Omat taulut löydät myös pienelle pihalle, puutarha-aitoihin, portteihin, polkuihin, portaisiin, muureihin, kiville, kiveyksille ja kasveille, lapsille ja lemmikeille sopivista ratkaisuista.

Voit tutustua Kiven ja Kasvin Pinterst-sivuston tauluihin ja kuviin myös Facebookissa >>>

 

Sovellusikoni löytyy sivupalkista ja avautuu omalle välilehdelle. Toimii vain tietokoneella, ei mobiilissa. Käyttökokemus jää kyllä roimasti oikean Pinterestin jalkoihin, mutta  pääset kurkistamaan näkymiä ikäänkuin esikatseluna ilman tallennusmahdollisuutta.

Omannäköisin ja -oloisin vaihtoehto kotipihalle löytyy usein yllättävistä, mutta keskenään harmoonisen kokonaisuuden muodostavista yhdistelmistä. Tontti, toiveet ja rakennus. Siitä lisää voit lukea aiemmasta blogikirjoituksestani: Puuttuko pihaltasi punainen lanka >>>

 

PS. Se, että et käytä Pinterestiä, ei ole este pihasuunnitelman tilaamiselle. Mitkä tahansa keräämäsi ideakuvat missä tahansa muodossa toimivat samassa tarkoituksessa aivan yhtä hyvin.

 

Pinterest on kuitenkin yksi varsin käyttökelpoinen työväline omien pihatoiveidesi jäsentämiseen ja helpottamaan keskinäistä kommunikointiamme.

Toimii myös inspiroivien ja toinen toistaan hienompien puutarhakuvien keräilyyn ja unelmointiin ennen tositoimiin ryhtymistä.

Kiinnostuitko? Lisäinfoa pihasuunnittelusta löydät täältä >>>

 

Kiitos kun jaat tietoa, vinkkejä ja kannustusta.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna