Maisemasuunnittelija-Tiina-Kortelainen

Miksi minusta tuli piha- ja maisemasuunnittelija?

posted in: Pihasuunnittelu

Hienoa, että olet löytänyt tiesi blogiini. Olen Tiina, ketterä keski-ikäinen piha- ja maisemasuunnittelija. Missiona helpompi pihaelämä. Vajaat kymmenen vuotta sitten tieni vei ammattitaudin myötä alanvaihtoon ja yrittäjäksi. Viherala oli ykkösvaihtoehtoni. Kokemus, koulutus ja halu tehdä asiat piirun verran paremmin kuin aiemmin ovat pienen yritykseni joustavan ja ammattitaitoisen palvelun kulmakiviä. Keskityn siihen mitä osaan parhaiten eli ratkomaan arkisia pihapulmia, miten yhdistetään pihaunelmat, tarpeet, tontti ja rakennukset ympäristöönsä luontevasti sulautuvaksi kokonaisuudeksi ja pysytään budjetissa. Löydät kauttani myös luotettavat urakoitsijat pihaprojektisi toteuttamiseksi.

Mistä kaikki alkoi?

Inspiraationa ammatinvalinnassani olivat hektisten hammaslaboratoriovuosieni henkireikänä ja vastapainona omin käsin kivi kiveltä ja kasvi kasvilta rakennettu kotipiha, omien lasteni kanssa vietetyt vuodet (2 kpl) hiekkalaatikon reunalla, mummon kukkapenkit, lapsuuden loputtomat kasvimaalla vietetyt tunnit, isäni herbaario ja kiviaidat sekä pienestä pitäen elämässäni ollut rakkaus luontoon, kiviin ja kasveihin ynnä yhdessä tekemisen meininkiin.

Muista yhä elävästi ensimmäiset askeleeni uudelle ikiomalle sadan neliön takapihalleni. Kuoppaiselle nurmikontapaiselle, jossa sojotti kaksi rimpulaa terijoensalavaa valkoisten lauta-aitojen välissä. Kahdessakymmenenessä vuodessa nainen, lapio ja kottikärryt työvälineinä siitä tuli paras osa kodista. Totuuden nimissä on myönnettävä, että myös lähialueen puutarhamyymälät saivat minusta uskollisen asiakkaan vuosiksi eteenpäin.

Yrityksen ja erehdyksen kautta oppiminen tuli kalliiksi.

Millitarkan käsityöammatin vastapainona pihalla ponnisteltaessa ei rahaa tai hikipisaroita säästelty. Valmistahan siitä ei tullut ikinä, mutta viimeiset pari vuotta raadanta pysyi sentään kohtuuden rajoissa.

Tiedän mistä puhut, kun intoa on enemmän kuin taitoa pihan laittamisessa ja aikasi on kortilla.

Jos ei tiedä mitä ja miksi tekee, itse tekemällä ei pihahommissa säästä mitään.Tällä hetkellä minulla on koekenttänäni urbaani 60-luvun omakotipiha, jossa riittää pihaprojekia tuleville vuosille. Intohimo kehittää arkielämää helpottavia käytännönläheisiä piharatkaisuja on kasvanut vuosi vuodelta käsikädessä vähenevän omalla pihalla vietetyn ajan kanssa.

Lupa olla erilainen

Kiinnostus tekniikkaan, luontoon ja sen ilmiöihin, kädentaitoihin, materiaaleihin ja visuaalisesti onnistuneisiin, toimiviin ja kestäviin ratkaisuihin on ohjenuoranani myös pihasuunnittelussa. En ole puutarhuri, enkä tee mitään vain siksi, että niin on aina ennenkin tehty. Loputtoman uteliaana seuraan sekä uusia trendejä, tuotteita ja materiaaleja, että ammennan kokemukseen pohjautuvaa tietoa vanhoista hyväksi havaituista työtavoista, -menetelmistä ja kasveista.Päivitän osaamistani jatkuvasti.

Rohkeutta rakentaa siltoja

Piha- ja maisemasuunnittelijana eväinäni ovat maalaisjärki, käsityöläisen sielu, hammasteknikon, hortonomin, vihervalvojan ja tuotekehittäjän koulutus sekä tärkeimpänä kaikesta löytöretkeilijän mieli. Lisänä ripaus teknikkoa, muotoilijaa, kuvanveistäjää, piirtäjää, kotipuutarhuria, kaikkien alojen sekatyöläistä, palvelijaa ja terapeuttia.

Elämän- ja työkokemuksen mukanaan tuoma pihan ja ihmisen elinkaaren tuntemus antaa hyvän pohjan yksilölliselle ja joustavalle asiakaspalvelulle.

Tämän päivän pihaongelmat eivät ratkea eilispäivän keinoilla. Klikkaa ja Twiittaa

Muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa ja tiivistyvässä kaupunkirakentamisessa kokonaisuuksien hallinta ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen ja ennakoiminen on suunnittelijalle äärimmäisen tärkeää. Kokeilen rohkeasti uutta, mutta epäilen kaikkea. Olen oppinut ottamaan vain hallittuja riskejä.

Vahvuutenani on taito soveltaa kaikkea osaamani tietoa ja taitoa ja ratkoa pihasi arkiset ongelmat sinun eduksesi parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Jos et vielä tiedä mitä tahdot tai tarvitset, ole huoletta. Tulen käymään luonasi, kartoitan tarpeesi, tonttisi ja toiveesi, siinä olen muuten kuulemma aika hyvä ja esittelen sinulle parhaat vaihtoehdot.

 

Kerro pihastasi ja miten voin auttaa sinua?