Digiajan puutarhapäiväkirja

Digiajan puutarhapäiväkirja

posted in: Pihavinkit

Tiedätkö vanhanajan puutarhakalenterit?

Ne sellaiset, joissa on kirjattuna puutarhakuulumiset kuukausittain, innokkaimmilla jopa päivittäin. Mitä on istutettu ja millainen säätila on, kaikki mitä puutarhassa on tapahtumaisillaan tai juuri tapahtunut. Olen aina haaveillut sellaisesta, mutta myönnettävä on, ettei se taida olla minun juttuni. Kalenteriini eivät mahdu oman pihani kuulumiset. Eivät ne tärkeätkään. Taimien lippulappuset työnnän yleensä samaan kuminauhakansioon, mutta tunnustan, että niitä löytyy milloin mistäkin työhousujen taskuista.

Tänä vuonna otan käyttöön digiajan puutarhakalenterin. Kuvaan säännöllisesti esim. noin kerran viikossa tai kuukaudessa omaa pihaani samoista kuvakulmista:

Keittiön ruokapöydän äärestä avautuvaa näkymää

Takapihan terassilta puistoon ja puiston reunasta talolle

Sisäänkäyntiä ja etupihaa kadun toiselta puolelta

Näkymää työhuoneeni ikkunasta

Perennaistutuksia

Kännykkäkamera käy tarkoitukseen hyvin.  Jos yksi kuva kertoo enemmän kuin  tuhat sanaa, kuvasarja vuoden ajalta kertoo vielä paljon enemmän. Näkymien kuvaamisen lisäksi  voisi laittaa kasvien nimilaput ja muut tärkeät pihatiedot talteen kuvaamalla nekin  ja tallentamalla kaiken arvokkaan tiedon samaan kansioon.

Jos joskus tulee tarve muistella menneitä tai suunnitella tulevia,   tärkeimmät pihatiedot  ovat  helposti löydettävissä. Näppärimmät voivat askarrella itselleen vaikka miten hienon digitaalisen kuvakirjan, mutta tässä pärjää loistavasti ihan perustaidoilla.

 

Pahoittelut kuvien heikosta teknisestä tasosta. Olen korkeintaan keskinkertainen valokuvaaja. Joulukuun 11 aurinkoista päivääkään eivät  tuoneet riittävästi päivänvaloa ikkunanäkymien kuvaamiseen. Teknisesti kömpelöt kuvat eivät estä minua kuvaamasta.

Huonokin valokuva on  parempi kuin mielen perukoille kadonnut muistikuva.

Tai ikuisiksi ajoiksi kadonneet tiedot viime kesänä istutetuista kasveista.

Idean tähän puutarhakalenteriin sain sattumalta Facebookissa aloittamastani hortonomin joulukalenterista,  jota oli lopulta yllättävän mukava kuvata. Mukavaa oli myös myöhemmin katsoa  kuvia 24 päivän ajalta. Nämä valokuvat  lumista kuvaa lukuunottamatta ovat peräisin tuosta kalenterista.

Kiva kun  poikkesit blogissani. Aihetoiveita tuleville kirjoituksille otan mieluusti vastaan!

 

Edit 7.6. 2016

Ihan noin säännöllisesti en kuitenkaan ole omaa pihaani kuvannut.

Onneksi pihapuuhissa täydellisyyden tavoittelun voi suosista unohtaa ja keskittyä nauttimaan onnistumisista.

Niitäkin mahtuu tähän kevääseen kompastuskivistä, loukkaantumisista, sairaslomista ja muista murheista huolimatta. T:iina